FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Kérdésed van? Írj nekünk! - infotuticipo.hu
vagy hívj ezen a számon: +36709480224

Tuticipő blog
Vivi - tuticipo.hu
2024.02.06 21:48

Végre itt a tavasz! 5 szempont, amire mindenképp figyelj, amikor a csizmát félcipőre cserélitek.

Végre itt a tavasz! 5 szempont, amire mindenképp figyelj, amikor a csizmát félcipőre cserélitek.

A tavaszi időszak beköszöntével elengedhetetlen a megfelelő cipő kiválasztása gyermekednek, hogy kényelmet és egészséget biztosíts neki. A baba- és gyermekcipők kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe venni, ami a tavaszi időjárás jellemzői és a gyermek - télhez képest - lényegesen aktívabb életmódja miatt sem elhanyagolható. Íme néhány fontos szempont, amelyek segíthetnek a tavaszi zárt cipő választásban:

1. Vízállóság és légáteresztő képesség:

A tavaszi időjárás változékony, ezért fontos olyan cipőt választani, amely a nedvesebb napokon kellő védelmet nyújt a vízzel szemben, azaz víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett még mindig szükséges a légáteresztő anyagokra törekedni, hogy megelőzzük a nedvesség és a kellemetlen szagok problémáját. A víztaszító és légáteresztő képesség, akkor tud érvényesülni ha megfelelő anyagösszetételű zokni kerül a gyermek lábára, ilyenek pl. a kevert anyagú zoknik.

2. Rugalmasság és mozgásszabadság:

A tavaszi időszakban a gyerekek jellemzően újra aktívabban játszanak, mozognak a szabadban, mint télen. Fontos, hogy olyan cipőt válassz számára, amely rugalmas és könnyen alkalmazkodik a láb mozgásához, hogy ne korlátozza őt játék közben. Jó tudni, hogy a túlzott rugalmasság sem mindig előnyös, különösen igaz akkor, ha a gyermek bokája és sarka nem a normális helyzetben van, esetleg szupinált lábbelire cipőre van szüksége. A rugalmasság elsősorban a talpak egyik tulajdonsága.

3. Megfelelő talpbetét:

A tavaszi cipőknek kellően vastag, bőr talpbetéttel kell rendelkezniük, hogy maximális kényelmet élvezzenek a kis talpak. A talpbetét lehetőleg legyen kivehető, ezáltal a tisztítása is könnyen megoldható.

4. Stílus és színválasztás:

A tavaszi cipők kiválasztásakor ne feledkezzünk meg a stílus és a színválasztás fontosságáról a gyermekek esetében sem. Ugyan a legkissebbeknél még a színeket tekintve is inkább a praktikumon van a hangsúly, azért számukra is fontos, hogy amit viselnek a lábukon az tetszen nekik és szeressék hordani. A nagyobbaknál még jobban felértékelődik a dizájn. Szülőként törekedj rá és ösztönözd őt, hogy a kényelem soha ne legyen egy elhanyagolt szempont. Válasszatok olyan cipőt, amely megfelel a gyermek egyéni ízlésének és stílusának, ugyanakkor kompatibilis a tavaszi színekkel és könnyen kombinálható a ruhatárral.

5. Tisztíthatóság:

A tavaszi cipőknek praktikusnak és könnyen tisztíthatónak kell lenniük, hogy a mindennapos használat során ne okozzanak felesleges bonyodalmakat. Válasszunk olyan cipőt, amely könnyen tisztítható és gyorsan szárad, hogy a gyermek mindig frissen és kényelmesen érezhesse magát. Anyagok tekintetében a bőr, velúrbőr képes megfelelően teljesíteni ezeket az elvárásokat.

A tavaszi cipővásárlás során tehát érdemes ezekre a szempontokra odafigyelni, hogy biztosítsd gyermeked kényelmét a változékony időjárásban is. Ne feledd, hogy a megfelelő cipő segíti a gyermek aktív életmódját és a tavaszi kalandokban való önfeledt időtöltést is.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni ebben a témában és ha szeretnél is egy jó kis zárt cipőt beszerezni a gyermekednek tavaszra, akkor nézz szét itt: