FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Kérdésed van? Írj nekünk! - infotuticipo.hu
vagy hívj ezen a számon: +36709480224

Barefoot - Mezítlábas cipők

A Barefoot cipők tervezésekor elsődleges cél volt a mezítlábas járás előnyeinek kihasználása, miközben megőrzik a cipő funkcionalitását.

A Barefoot "mezítlábas" cipők azért lettek tervezve, hogy kövessék a láb természetes formáját, lehetővé téve a lábujjaknak a szabad mozgást és szétterülést. A cipők rendelkeznek egy vékony, nagyon hajlékony talppal, amely lehetővé teszi a láb számára, hogy jobban érezze a talajt alatta. Ez javítja a járásmódunkat, erősebb lábizmokat eredményez és növeli az érzékszervi visszacsatolást.

Mi a különbség a "hagyományos" és a Barefoot cipők között?

Sarok: A hagyományos cipők általában sarokemeléssel készülnek, ami hatással van az egész testtartásunkra. A Barefoot cipőknél a talp egyenes vonalban van a sarok és a lábujjak között, nincs szintkülönbség.

Párnázás: A túlzottan puhán párnázott cipők a sarkunk túlzott emelését eredményezhetik járás vagy futás közben. A Barefoot cipők minimális párnázással készülnek.

Talp: A vékony talp segít abban, hogy a talpunk jobban érzékelje a talajt. A lábunk hasonló érzékenységgel rendelkezik, mint a tenyerünk. A vastag talpú cipők megakadályozzák ezt az érzékelést.

Orr: A hagyományos cipők orra gyakran szűk és összepréseli a lábujjakat, ami hosszú távon problémákat okozhat a lábujjak egészséges fejlődése szempontjából. A Barefoot cipők széles orrúak, így a lábujjak kényelmesen elterülhetnek bennük.

Sarokmerevítés: Az egészséges lábnak nincs szüksége erős külső merevítésre. A láb izmai, szalagjai és csontjai megfelelően mozoghatnak külső segítség nélkül. A hagyományos cipők gyakran rendelkeznek erős merevítő elemekkel, míg a Barefoot cipőkben nincs harántemelő vagy erős merevítés.

Ezeket figyelembe véve a Barefoot cipők viselése hogyan segíthet nekünk?

A legfontosabb előnye, hogy segít kialakítani egy megfelelő járásmódot, javítja a testtartást és megelőzheti a lehetséges gerincproblémákat.