FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Kérdésed van? Írj nekünk! - infotuticipo.hu
vagy hívj ezen a számon: +36709480224

Gore-Tex vízállóság

A Primigi GORE-TEX® lábbelik 100%-ban vízállók és lélegzőképesek, így minden időjárási körülmény között szárazon tartják a lábat.

A GORE-TEX® története 1958-ban kezdődött, amikor Wilbert L. Gore és felesége felfedezte a politetraflouretilénben (PTFE) rejlő lehetőségeket. Kezdetben elektromos kábelek szigetelőanyagaként  használták, és az amerikai űrkutatás is megrendelőjük volt.

1969-ben Gore fia felfedezte, hogy a PTFE-ből erős, lyukacsos      szerkezetű membrán készíthető. Ezzel új anyag gyártási technika    született, amely számos iparágban, például az űrkutatásban,    hadiparban, elektrotechnikában és textiliparban hasznosult. Ezen a  területen találták meg a GORE-TEX® anyag vízálló és lélegző  tulajdonságait.

A GORE-TEX® anyag magában egy extrém vékony, tartósan vízálló, szélálló és lélegző membránt rejteget, amely a lehető legnagyobb kényelmet biztosítja extrém időjárási körülmények között is. A membránon található több mint 9 milliárd pórus segíti a pára gyors és hatékony eltávozását, miközben megakadályozza a vízcseppek bejutását.

Ennek eredményeként a GORE-TEX® lábbelik garantáltan szárazon tartják a lábat, amit a "GUARANTEED TO KEEP YOU DRY" minőségi elvárás szavatol. A GORE-TEX® lábbelikhez azonban megfelelő ápolás és tisztítás is szükséges. Langyos vízzel és vízalapú anyagokkal tisztítsuk, kerülve a zsíros vagy olajos cipőápolók használatát, mivel azok akadályozhatják a membrán működését.

A megfelelő zokni kiválasztása is fontos a GORE-TEX® rendszer hatékony működéséhez. A 100% pamuttartalmú zoknik helyett a kevert szálas zoknikat ajánlják, mivel ezek továbbadják a nedvességet a membrán felé, így a láb marad teljesen száraz és kényelmes.