FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Kérdésed van? Írj nekünk! - infotuticipo.hu
vagy hívj ezen a számon: +36709480224

Tuticipő blog
Vivi - tuticipo.hu
2023.08.25 21:36

Hogyan válaszd ki a tökéletes váltócipőt gyermeked számára?

Hogyan válaszd ki a tökéletes váltócipőt gyermeked számára?

Az iskolakezdés és az óvodakezdet izgalmas időszak mind a kicsik, mind pedig a szülők számára. A bölcsődei kezdet pedig szintén fontos lépés a gyermek fejlődésében. Ahogy mi is éppen a bölcsődei időszak kezdetét várjuk, felmerült bennünk a kérdés: milyen váltócipő lesz a megfelelő választás? Az alábbiakban pár gondolatot osztanék meg veled, hogy könnyebbé tegyük ezt a fontos döntést.

  1. A minőség az első: Az első és legfontosabb szempont minden esetben a cipő minősége. Gyermeked a nap nagy részében ebben a lábbeliben lesz, ezért érdemes olyan cipőt választanod, ami tartós és kényelmes.

  2. Méretre szabva: A megfelelő méret kiválasztása létfontosságú. Kerüld a túl nagy cipőket, hiszen ezek akadályozhatják a megfelelő járástechnika kialakulását. A megfelelő méretű cipő segíti a gyermek kényelmes és biztonságos mozgását.

  3. Kényelem szandálban: A szandál jó választás lehet, viszont ügyelj arra, hogy a cipő megfelelően tartsa a gyermek bokáját, és lehetővé tegye számára a könnyed mozgást. Az intézmények is gyakran szandált javasolnak váltócipőnek, hiszen jellemzően az épületekben elég meleg van. Tájékozódj, hogy mire számíts a ti intézményetekben.

  4. Szellőzés és melegség: Ha nem szükséges zárt cipő, érdemes jól szellőző vászoncipőt választani. Ez különösen előnyös melegebb időben, mivel segít elkerülni a láb izzadását. A vászoncipő a hűvösebb napokon is megfelelő választás, mivel nem engedi, hogy a láb egész nap fázzon.

  5. Önállóság támogatása: Fontos, hogy a választott cipőt gyermeked könnyen fel- és le tudja venni. Bár a bölcsődében segítséget kap, az önálló cipő fel- és levétel megtanulása pozitív tapasztalatokkal tölti meg, és segíti az önállóság fejlődését. A könnyen használható tépőzárnak nagy szerepe lehet ebben.

  6. Szükség esetén speciális cipő: Ha gyermekednek szupinált cipőre van szüksége, akkor a váltócipőt is ebből a típusból válaszd. Ezzel hozzájárulhatsz a gyorsabb fejlődéshez és a szükséges korrekcióhoz.

Az iskola vagy az ovis/bölcsis időszak kezdetén a váltócipő kiválasztása fontos feladat. A megfelelő minőség, méret, kényelem, szellőzés és önállóság támogatása mind olyan tényezők, amelyekre érdemes odafigyelni. Gondos választással hozzájárulhatsz gyermeked kényelméhez és fejlődéséhez.

Az alábbi linkeken megtudod nézni váltó cipő/szandál kínálatunkat :)

Vászoncipők:

Szandálok:

Szupinált lábbelik: