FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Kérdésed van? Írj nekünk! - infotuticipo.hu
vagy hívj ezen a számon: +36709480224

Tuticipő blog
Vivi - tuticipo.hu
2023.10.10 22:49

Nyakunkon az ősz! Tudd meg mit érdemes most a gyermeked lábára adni!

Nyakunkon az ősz! Tudd meg mit érdemes most a gyermeked lábára adni!

Az őszi hűvös napok beköszöntével a gyerekeknek már a nyári viselettől eltérő, az aktuális évszaknak és hőmérsékletnek megfelelő lábbelire van szükségük ahhoz, hogy melegen és kényelmesen töltsék el a napjaikat. Az időjárásnak megfelelő cipők kiválasztása fontos a gyermekek komfortérzetének és egészségének megőrzéséhez is. Adok néhány szempontot, amelyet érdemes figyelembe venni, amikor zárt cipőt kerestek a gyermekednek.

Mi történhet ha nem elég meleg cipőt viselnek a picik?

Amikor a gyermekek nem megfelelő cipőt viselnek hideg időben, több probléma merülhet fel. A hideg lábak nem csak kellemetlenek, hanem az egészséget is veszélyeztethetik. A megfázás és az influenza ilyenkor tombol, amelyet könnyebben elkaphatnak, azáltal, hogy a hideg lábak gyengíthetik az immunrendszert. A hideg lábak nem csak fokozzák az általános kényelmetlenséget, de negatív hatással lehetnek a gyerekek koncentrációjára is. Gondolj csak bele, hogy mennyire zavaró lehet ha ahelyett, hogy oda figyelne gyermeked az oviban vagy a suliban, azzal van elfoglalva, hogy fázik, hideg a lába.

Zárt őszi cipők típusai és azok előnyei:

Az őszi időszakban a rövid és magasszárú zárt cipők is ideálisak lehetnek. Ezek a cipők megfelelő védelmet nyújtanak a hideg és a nedvesség ellen, miközben a gyermek lábfejének, talpának, sarkának és bokájának is kényelmet és tartást biztosítanak. A magasszárú változatok pedig extra védelmet nyújthatnak a bokának és a lábszárnak. Hűvösebb időben még melegebb érzést nyújtanak a kis viselőiknek. Ugyanakkor ha gyermekünk kevésbé fázós, akkor maradjunk a normál szármagasságú félcipőnél, hiszen ez lesz számára komfortos.

Mi a helyzet a sportcipőkkel?

Sokszor felmerül a kérdés: vajon a sportcipő jó választás lehet az őszi hónapokra? Nos, a válasz attól függ, hogy milyen tevékenységekhez kell és milyen időjárási körülményekkel számolhatsz.

Sportcipők előnyei ősszel:

  1. Kényelem és tartás: A sportcipők általában kényelmesek és kiváló tartást biztosítanak a lábnak. Ezek a tulajdonságok különösen hasznosak lehetnek, ha a gyerekek aktívak maradnak az őszi hónapokban is, például sportolnak vagy aktív játékokkal foglalják el magukat.
  2. Légáteresztő anyagok: Sok sportcipő lélegző anyagokból készül, ami lehetővé teszi a lábnak, hogy megfelelően szellőzzön. Ez segít elkerülni a lábgombák és a kellemetlen szagok kialakulását.
  3. Vízállóság: Néhány sportcipő vízálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek védelmet nyújthatnak a könnyű esős vagy párás időjárás ellen.

Sportcipők korlátai ősszel:

  1. Hideg ellenállás: A legtöbb sportcipő nem rendelkezik elegendő hőszigeteléssel, ezért hideg időben a lábak könnyen kihűlhetnek.
  2. Nedvesség ellenállás: Míg néhány sportcipő vízálló, sok másik nem, így sáros vagy esős időben a lábak könnyen nedvesek lehetnek.

Mikor jó választás a sportcipő őszre?

Ha gyermekeid aktívak maradnak az őszi hónapokban, például iskolai sporttevékenységek vagy szabadidős játékok révén, a sportcipők jó választás lehetnek. Fontos azonban figyelembe venni az időjárást és érdemes kiegészítő lábbelit is beszerezni a hidegebb napokra vagy esős időre. Ha az őszi időjárás enyhébb és száraz, a sportcipők kényelmesek és megfelelőek lehetnek.

Mikor kevésbé jó választás a sportcipő őszre?

Ha az őszi időjárás hideg, nedves vagy sáros, akkor a sportcipők valószínűleg nem nyújtanak megfelelő védelmet a lábaknak. Ebben az esetben érdemes olyan bőr cipőket választani, amelyek jobban ellenállnak a hidegnek és a nedvességnek.

Megfelelő zokni kiválasztása:

Az egyik gyakran alábecsült szempont a megfelelő zokni kiválasztása. A kevert anyagú zoknik ideálisak, mert segítik a láb megfelelő szellőzését, így elkerülhető, hogy a lábak izzadjanak és nedvesek legyenek. A zokni anyagának összetételén túl érdemes jól megválasztani a kellő de nem túlzottan vastag zoknit is. Vegyük figyelembe, hogy milyen cipőt adunk gyermekünk lábára, illetve mennyire fázós és ehhez mérten válasszunk vastagabb vagy kevésbé vastag zoknit.

Összefoglalva tehát, amikor beköszönt az őszi hideg idő, ne feledd, hogy a gyermekeid lábának kényelme és védelme az egyik legfontosabb szempont a ruházat kapcsán. Válassz minőségi lábbelit, amely megfelel az időjárásnak és a gyermeked ritmusának, hogy ősszel is kellemes legyen a szabadban töltött idő. Kalandra fel, amihez válassz egy tuti jó cipőt is a tuticipo.hu-n!

Kattints ide, aktuális zárt lány cipő kínálatunkért!

Kattints ide, aktuális zárt fiú cipő kínálatunkért!

Ha pedig a sportcipők érdekelnek, akkor nézd meg ezeket: