FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Lábméret meghatározása

A méretmeghatározás fontos szempont, amikor gyerekcipőt választunk. Gyermekünk lába folyamatosan nő, ezért rendszeresen ellenőrizni kell a cipő méretét. Gyakran előfordul, hogy a gyermek nem tudja megmondani, ha kinőtte a cipőt. Ha a cipő szoros vagy összenyomja a lábujjakat, és szűknek érződik, akkor biztosan nagyobb cipőre van szükség. Ugyanakkor nem ajánlott egy mérettel nagyobb cipőt venni, mert az túl hosszú és túl széles lehet, ami nem megfelelő tartást biztosít a lábnak, ráadásul a nagy cipőben könnyebben megbotlik és elesik a gyermek.

A talphossz méréséhez olyan zoknit vagy harisnyát használjunk, amit a gyermek mindennap visel majd az új cipővel. Csak akkor mérjük mezítláb, ha a cipőt eredetileg is mezítláb fogja hordani a gyermek.

  1. Állítsuk a gyermeket egy papírlapra, majd kérjük meg, hogy álljon rá teljes súlyával.
  2. Rajzoljuk körbe a gyermek lábát, majd mérjük le a talp és a lábujjak közötti leghosszabb távolságot.
  3. Fontos mindkét lábat külön-külön lemérni, mert lehetnek különbségek a lábak között, és mindig a nagyobb méretet kell figyelembe venni.
  4. Azonosítsa be a szükséges méretet, a kiválasztott cipő márkájának megfelelő mérettáblázatban. (lásd lent)

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő méretet, az utolsó lépés a tökéletes lábbeli megtalálása. Ha bármilyen kérdése lenne a termékekkel vagy a mérettáblázattal kapcsolatban, bátran forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

Amikor megérkezik a futár a megrendelt cipővel, hogyan ellenőrizhetjük, hogy megfelelő a méret?

Használhatjuk a mutatóujj tesztet: Először győződjünk meg róla, hogy a lábujjak nem hajlítva vannak. Ezután ellenőrizzük, hogy a mutatóujjunk pont befér-e a gyermek sarka mögé a cipőben. Ha a mutatóujjunk (7-8 mm) éppen belefér, akkor elegendő mozgástere van a lábujjaknak, a cipő jól szellőzik és a méret megfelelő. Ha a mutatóujjunk már nem fér be a cipőbe, akkor a cipő mérete kicsi. Ha marad még két ujjnyi hely, akkor a cipő biztosan túl nagy.

Ezzel a teszttel könnyen ellenőrizhetjük, hogy a cipő megfelelő méretű-e a gyermek számára.

A talphossz adatokat a termékoldalon található "Mérettáblázat" linkre kattintva vagy ennek az oldalnak az alján tekinthetjük meg. A mérettáblázatban szereplő adatok a gyermek talphosszát jelölik, nem pedig a talpbetét vagy a cipő teljes hosszát.

Nem szükséges hozzáadni további 7-8 millimétert a mért talphosszhoz, az ajánlott méret az ideális cipőméretet jelenti.

Kattints arra a márkalogóra, amelyiknek a mérettáblázatára vagy kíváncsi!