FIGYELEM! Folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb szandálok, vászoncipők és papucsok a késő tavaszi, nyári időszakra! Nézz át és csapj le rájuk mielőbb!

Kérdésed van? Írj nekünk! - infotuticipo.hu
vagy hívj ezen a számon: +36709480224

Tuticipő blog
Máté - tuticipo.hu
2023.09.08 22:52

Tisztázzuk a szupinált cipőkkel kapcsolatos tévhiteket!

Tisztázzuk a szupinált cipőkkel kapcsolatos tévhiteket!

Ahogyan a gyermekeink nőnek és fejlődnek, gondoskodnunk kell az egészséges testtartásukról és a megfelelő gerincfejlődésükről. Az egyik kulcsfontosságú tényező ebben a szupinált cipők és szandálok használata lehet. Sokan azonban még mindig félreértelmezik ennek a speciális cipő és szandál típusnak a funkcióját, vagy éppenséggel nem is hallottak róla. Ebben a blogbejegyzésben eloszlatjuk a szupinált cipőkkel kapcsolatos tévhiteket és elmagyarázzuk, mikor és miért érdemes ilyen cipőt viselni.

Mi is az a szupinált cipő vagy szandál?

A szupinált cipő olyan cipő, amely megfelelő támogatást és stabilitást nyújt a lábfejnek, a saroknak és a bokának. Ezek a cipők kifejezetten olyan gyermekek számára készülnek, akiknek a bokájuk túlzottan befelé hajlik. A szupináció akkor fordul elő, amikor a terhelés a sarok kifelé eső oldalára helyeződik át. A sarokrész megfelelő állásba igazításán túl nagyon fontos a lábbeli többi részének kialakítása is. Ebben segít a cipő/szandál kéreg és orr részének kialakítása, illetve a szabályozható csatok és pántok.

Tévhit 1: Csak problémás lábak esetén szükséges szupinált cipő/szandál.

Ez nem igaz. Bár valóban segíthetnek a problémás lábakkal (lábfej, boka, sarok) rendelkező gyermekeknek, a szupinált lábbelik elősegíthetik a megfelelő lábtartást és a gerincfejlődést minden gyermeknél. Azok a gyermekek, akiknél már a kezdetektől fogva befelé dől a boka, hosszú távon nagyobb kockázatnak vannak kitéve a gerincproblémák kialakulására, ha nem viselnek megfelelő cipőt és szandált.

Tévhit 2: Elég néha hordani szupinált cipőt/szandált.

Ideális esetben a gyermek mindig viseljen szupinált cipőt, különösen akkor, amikor aktívan játszik vagy sportol. Ezek a cipők segítenek megakadályozni bizonyos mozgásszervi károsodásokat, így hosszú távon is segítik a megfelelő testtartás kialakulását.

Tévhit 3: Otthon a lakásban az a legjobb ha mezítláb van a gyermek.

Ha gyermekünknek szupinált cipőre van szüksége, akkor ezt különösen kerüljük.

Mikor fontos a szupinált cipő viselése?

  • Aktív játék és sport: Ha a gyermeked rendszeresen sportol vagy aktívan játszik, a szupinált cipők segíthetnek a lábfej és a boka védelmében.
  • Mindennapi használat: Az iskolában vagy az óvodában történő hosszú ideig tartó üléseknél vagy állásnál a megfelelő cipők segíthetnek a gerinc fejlődésének támogatásában.
  • Szükség esetén: Ha a gyermekednél probléma mutatható ki a sarok, boka vagy lábfej területén, aminek kezelésére orvos vagy szakember ajánlhatja a szupinált cipő használatát.

Mi történhet, ha nem használunk szupinált cipőt?

A hosszú távon befelé dőlő kis boka, amit nem kezelnek megfelelően, súlyosabb problémákhoz vezethet később, beleértve a gerincferdülést és tartási problémákat. Az idejében történő kezelés és a megfelelő cipő használata segíthet elkerülni ezeket a problémákat.

A szupinált cipők nem csak probléma esetén hasznosak, hanem minden gyermek számára, hogy segítsék a megfelelő lábtartás és gerincfejlődés kialakulását. Ne feledd, hogy a megfelelő cipők kiválasztása és a szakemberekkel való konzultáció segít a gyermeked egészséges fejlődésében. A tuticipo.hu webáruházban széles választékban találhatók szupinált cipők, amelyek segítenek gyermeke lábtartásának és gerincének egészségének megőrzésében. Ne habozz, nézz körül kínálatunkban, és segíts gyermekednek az egészséges fejlődésben!

Szupinált lábbelik: